Dit is waarom wij vanaf nu Squarespace aanraden

squarespace-wordpress.png

Als kersverse ondernemer wil je graag een mooie website. Eentje die uitstraalt waar jij met jouw bedrijf voor staat. Professioneel en zakelijk, of misschien juist met wat speelse elementen. Wij hebben de kennis en expertise in huis om jou hierbij te helpen. Óók heel belangrijk: als je website eenmaal online is, wil je er geen gedoe van hebben. Eindeloos bezig zijn met het draaien van updates of het installeren van plug-ins is gewoon zonde van je tijd. Daarnaast wil je ook gemakkelijk zelf wat aanpassingen kunnen doen.

Als je website eenmaal online is, wil je er geen gedoe van hebben.
SQUARESPACE-WORDPRESS.jpg

Een lange tijd viel de keuze van startende ondernemers bij het (laten) maken van een website meestal direct op Wordpress. Prima, want daarmee kun je een professionele en goed werkende website bouwen. Tegenwoordig is er echter een nieuwe mogelijkheid: Squarespace. Het gebruik van Squarespace is al jaren populair in de Verenigde Staten, maar wordt de laatste tijd ook steeds bekender in Nederland. Wij hebben het afgelopen jaar voor een aantal startende ondernemers websites in Squarespace gemaakt en…wij zijn om! Dit is waarom wij Squarespace aanraden:

  • Squarespace is ontzettend gebruiksvriendelijk. Het navigatiemenu is veel overzichtelijker dan dat van Wordpress. Daarnaast werkt Squarespace met een built-in drag & drop system, wat inhoudt dat je bijvoorbeeld zelf makkelijk content blocks kunt toevoegen. Je hoeft hiervoor geen technische skills of kennis van HTML te hebben. Je website is ook makkelijker uit te breiden of te veranderen zonder dat het hele ontwerpproces overnieuw moet, zoals bij Wordpress wel het geval is.
  • De templates van Squarespace zijn heel mooi. Er is keuze uit enkele tientallen templates en met enkele aanpassingen heb je snel een website die uniek oogt. Niet voor niets kiezen juist veel fotografen en designers tegenwoordig graag voor een Squarespace website.

Je hoeft geen technische skills of kennis van HTML te hebben.

  • Squarespace is veilig. Wordpress is een open source system, wat betekent dat iedereen hiervoor templates en plug-ins kan maken. Dat kan leuk zijn omdat je veel keuze hebt, maar het opent ook de weg voor hackers en ander gespuis. Een gehackte website of plotseling niet meer werkende plug-ins behoren tot het verleden met Squarespace. Ook heeft Squarespace in tegenstelling tot Wordpress wél een eigen helpdesk.
  • Het gebruik van Squarespace is budgetvriendelijk. Je hebt zelf meer controle en dat drukt de kosten, omdat je minder hoeft uit te besteden op het technische vlak.
  • Voor simpele dingen zoals het koppelen van je Instagram feed aan je website hoef je niet meer 1000 plug-ins uit te proberen en te installeren, zoals bij Wordpress wel het geval is.

Je begrijpt dat wij Squarespace aan iedere beginnende ondernemer aanraden 😊 Wil je je website door ons laten maken of gewoon eens vrijblijvend sparren over de mogelijkheden? Dat kan altijd, neem contact met ons op!

BlogEefje Kleijweg